Chiptuning

Chiptuning is het softwarematig aanpassen van de standaard aansturingssoftware die uw auto vanuit de fabriek heeft meegekregen. Door vakkundig de parameters van de software te optimaliseren d.m.v. op maatgemaakte software zorgt Yildirim Chiptuning ervoor dat u meer uit uw auto kan halen. Door chiptuning heeft uw motor 20 tot 40% meer koppel- en motorvermogen en zal daarnaast de motor zuiniger worden.

Soorten chiptuning

  • Stage 1
  • Stage 1+
  • Stage 2
  • Stage 3

Stage 1
Bij Stage 1 chiptuning wordt er met een op maat geschreven software het motormanagementsysteem aangepast. In de aangepaste software zijn aanpassingen gedaan aan o.a. koppel begrenzers, turbo laaddruk, gaspedaalinjectie en brandstof-/luchtverhouding. 

Stage 1+
Aanvullend op Stage 1 wordt er bij Stage 1+ een nog gedetailleerde afstelling gedaan waarvan u een certificaat ontvangt.

Stage 2
Bij Stage 2 chiptuning wordt er naast de software aanpassingen ook hardware aanpassingen gedaan om het beste resultaat te behalen. Te denken hierbij aan het luchtfiltersysteem, intercooler, uitlaatsysteem, downpipe, etc. 

Stage 3
De meest uitgebreide vorm van chiptuning. Dit bestaat uit volledig op maat geschreven software en hardware aanpassingen die verder gaan dan bij Stage 2. Denk aan grotere turbo’s, geflowde cilinderkoppen, andere inlaatspruitstukken, andere injectoren etc.

Lees meer over onze diensten:

Facebook
YouTube
Instagram
WhatsApp