Software

Naast het aanpassen van de software voor betere perfomance van uw auto kunt u bij Yildirim Chiptuning ook terecht voor de onderstaande software aanpassingen. Staat wat u zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 


Verborgen functies
Softwarematige aanpassingen waarmee het mogelijk is om verborgen functies in de auto instellen, activeren of deactiveren. Tevens menu's vrij te schakelen en aanpassingen door te voeren.

EGR (uitlaatgas recirculatieklep)
De Exhaust Gas Recirculation valve” oftewel de uitlaatgas recirculatieklep is het principe dat er een hoeveelheid van de uitlaatgassen uit de motor teruggeleid wordt naar de verbrandingskamer(s) om de NOx uitstoot te reduceren. De EGR klep kan voor vervuiling zorgen in het motorblok en kan om deze reden softwarematig worden uitgeschakeld en worden dichtgezet. Het uitschakelen van de EGR klep is verboden in Nederland.

DPF (roetfilter)
De “Dieselpartikelfilter” oftwel de roetfilter kan verstopt of defect raken waardoor de auto foutmeldingen geeft en in de noodloop raakt. Het is mogelijk om de roetfilter te verwijderen en softwarematig worden uitgeschakeld waardoor de foutmeldingen verdwijnen en niet meer op komen. Het verwijderen en uitschakelen van de DPF is verboden in Nederland.

DTC (foutcodes)
Diagnostic Trouble Codes oftwel foutcodes, zijn meldingen van storingen die opgemerkt worden door het managementsysteem. Deze meldingen kunnen uitgeschakeld worden op het moment dat de oorzaak van de melding gevonden is en is opgelost. 

ADBlue (off)
Wanneer de ADBlue pomp kapot is of een storing geeft kan het adblue-systeem uitgeschakeld of aangepast worden. De AdBlue (off) module zorgt ervoor dat er geen AdBlue meer hoeft worden getankt en zal altijd 75% AdBlue aangegeven worden op de AdBlue tankmeter, ongeacht hoeveel erin zit. Vraag naar de mogelijkheden voor uw auto.

NOX Sensor
De “Nitrogen oxide sensor” vervangen bij een defect of storing is duur. Omdat dit een gevoelige sensor is komt het vaak voor dat deze defect raakt. Hierdoor kan het brandstofgebruik stijgen of de auto in de noodloop raken. In plaats van het vervangen van de NOx Sensor is het mogelijk om deze softwarematig uit te schakelen.

Pops & Bangs / Burble
Ook wel ALS (Anti Lag System) genoemd. Het ALS zorgt ervoor dat de turbo na het loslaten van het gaspedaal het schoepenwiel van de turbo blijft doordraaien waardoor de motor sneller reageert bij het gas geven. Maar natuurlijk zijn Pops & Bangs het meest bekend vanwege de gave luide knallen tijdens het wegrijden. Deze knallen ontstaan wanneer brandstof ontploft in de uitlaat als het gas wordt losgelaten. Door het aanpassen van de sotware kan dit voor u geactiveerd worden.

Popcorn Limiter
Een popcorn limiter verandert in wezen de manier waarop een dieselauto zich gedraagt ​​wanneer de motor de toerentalbegrenzer raakt. De meeste standaard dieselvoertuigen zullen de vooraf ingestelde toerentalbegrenzer raken en blijven op dat exacte toerentalpunt totdat de bestuurder ingrijpt (soft cut-begrenzer). Als er echter een popcorn limiter is toegepast, stuitert de motor op de begrenzer op dezelfde manier als bij een benzineauto (hard cut limiter). Dit wordt gedaan door de brandstofinjectie bij het hoogste toerental te verminderen.

Launch Control
Om de acceleratie van de auto perfect te verlaten verlopen is het mogelijk om “Launch control” toe te passen. Door softwarematige programmering zal er gekeken worden hoe de motor, versnellingsbak en aandrijving het beste met elkaar in het motormanagementsysteem in verbinding staan om maximale acceleratie te behalen.

CarPlay vrijschakelen
Wil je je smartphone koppelen aan het audiosysteem van je auto? Nu mogelijk bij ons voor verschillende merken! Vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer over onze diensten:

Facebook
YouTube
Instagram
WhatsApp